Аспіраційна пропозиція для виробництв із гнучкими технологічними процесами

Компанія «Атон Сервіс» відома меблярам як український розробник  і виробник аспіраційного та вентиляційного обладнання. Вона комплексно  (проектування, виробництво, постачання, монтаж, пуско-наладка, а також сервісне обслуговування)  вирішує потреби промислової аспірації та вентиляції.

Починали з виробництва невеликих, нескладних вузлів, поступово вдосконалюючись, і тепер компанія виробляє весь комплекс обладнання для реалізації аспіраційно-вентиляційних проєктів будь-яких масштабів та складності.

Що стосується аспіраційного обладнання, то воно в основі своїй стандартизоване, придатне для деревообробних виробництв, оснащених будь-якою деревообробною технікою. Інша справа – аспіраційні системи на базі такого універсального обладнання. Вони завжди проєктуються й виконуються індивідуально (передусім що стосується мережі повітроводів): з урахуванням особливостей виробничих цехів – їхніх розмірів та архітектури;  в залежності від кількісного складу верстатного парку, який потрібно аспіраційно обслуговувати, розраховується потужність системи. Є й інші специфічні для кожного підприємства моменти, котрі треба враховувати.

– Наше обладнання якісно – за надійністю, продуктивністю, екологічністю, енергоефективністю, за рівнем відведення пилу й відходів деревообробки – практично не поступається зарубіжним аналогам, оскільки ми використовуємо в його виробництві ті ж комплектуючі – електродвигуни, редуктори,  електроніку тощо, – що й зарубіжні конкуренти, – розповів нам Едуард Лебедєв, співзасновник і чинний керівник інженірингової компанії  «Атон Сервіс». – І навіть метал використовуємо італійський. Це дає нам змогу ще й експортувати обладнання й гідно конкурувати на зарубіжних ринках. А також те, – чого приховувати? – що ціна нашого обладнання, як і проєктів у цілому, справді є й нашою основною конкурентною перевагою. Але для українських клієнтів ми вигідні в першу чергу ціною логістики. Втім, є й інші незаперечні плюси  у нас як українського виробника: в разі якоїсь поломки чи коли клієнт, придбавши нові верстати, хоче і їх підключити до аспіраційної системи, ми швидше йому зарадимо, ніж зарубіжний постачальник.

– Ваша компанія – постійний учасник вітчизняних меблевих виставок. Не стане винятком і цьогорічна весняна «KIFF 2021». Що запропонуєте меблярам?

–  Запропонуємо нову концепцію проектування й побудови систем аспірації для деревообробних підприємств.

Потреба в її розробці виникла з огляду на те, що сучасна організація виробничих процесів у деревообробці потребує періодичного переміщення обладнання – із зміною виробничих технологій або з метою їхнього прискорення  деякі верстати міняються місцями, для деяких знаходиться  інші локації. Крім того, в деяких випадках цехи дооснащуються новим обладнанням або навпаки  – деякі верстати виводяться з експлуатації. Ясна річ, це потребує й перебудови цехових аспіраційних систем у класичному їх виконанні, коли повітроводи розраховані індивідуально під потреби кожного верстата, що є більш клопітною й затратною справою, ніж переміщення верстатів. Наша концепція пропонує уникнення таких незручностей. Бо суть її в тому, що зміна схеми розміщення верстатів у цеху не потребуватиме перебудови основних, магістральних повітроводів. А завдяки чому таке буде можливим, ми конкретно й розповідатимемо тим, хто такою новацією зацікавиться й прийде на наш стенд.

– Пропонована концепція – ваше ноу-хау?

– Існує кілька подібних підходів до організації аспіраційних систем для сучасних деревообробних підприємств із гнучкими технологічними процесами.  Наша розроблена на базі однієї з них. Основна перевага якої – прийнятна для наших економічних реалій ціна реалізації такого проєкту. Вона однозначно менша, ніж у зарубіжних аналогів.

– Отже на цьогорічній виставці ви будете розповідати, а не демонструвати?

– Дещо все ж покажемо – наш шліфувальний стіл, який вже має ринковий успіх, залишаючись, як мовиться, лідером продажів. Аби ті, хто ще не переконався у його незаперечних перевагах, могли їх наочно побачити. А вони в тому, що виконувати ручні шліфувальні роботи на ньому можна з високою продуктивністю та якістю, і що ще немаловажно – абсолютно без шкоди для здоровʼя працюючого.