Досвід співпраці компанії Атон Сервіс із німецькою Службою старших експертів

Компанія «Атон сервіс» мала на меті покращити та оптимізувати процеси на власному виробництві. За допомогою вирішили звернутися до представників німецької Служби старших експертів (SES) в Україні.  Заповнили заявку, де на її основі Служба шукає відповідного експер¬та. Аби підібраний експерт мав комфортні умови проживання, праці та передачі заявнику знань, навичок та досвіду, необхідно забезпечити його: місцем проживання, транспортом від/до аеропорту та місця проживання/роботи, кишеньковими грошима, перекладачем. Нашим експертом виявився Джеральд.

Його візит тривав три тижні, та за цей час ми отримали знання та розуміння, як рухатись далі, та почали впроваджувати запропоновані ідеї у наше виробництво. Експерт ознайомився з нашим виробництвом, процесом роботи з замовленнями, складським приміщенням та логістикою. Одразу запропонував ввести зручний контроль замовлень на дошці, щоб не тримати усю інформацію у голові, та зменшити вплив людського фактору на контроль за замовленнями та планувати роботу виробництва та вихід продукції на тиждень.

Також, звільнили місце та змінили розстановку у робочих зонах, складській зоні.


Створили командою “Карту потоку створення цінності”, де бізнес втрати і виробничі втрати легко ідентифікувати. Після створення “Карти потоку створення цінності”, вона стає базовим керівництвом до поліпшення і створення “Карти потоку створення цінності на майбутнє”. Така карта для майбутнього планування може використовуватися як путівник до реалізації Виробничих систем світового класу.

Експерт кожен день знаходився у колективі в офісі та на виробництві, де міг бачити усі процеси у компанії від Продажу до відвантаження. Ця інформація допомогла скласти план-графік терміну виробництва продукції та запропонувати рішення по пришвидшенню часу виробництва та відповідно відвантаження обладнання. Наразі ця рекомендація знаходиться на етапі вирішення та розробки.
Загалом, наша компанія задоволена таким досвідом та може рекомендувати іншим компаніям звернутись за допомогою експерта.