Комплексна пропозиція для виробників крісел

Обладнання, яке привезе на виставку «KIFF 2021» компанія «ВН Вуд», – не тільки те нове, що поповнило широкий верстатний асортимент компанії, демонстрація його буде премʼєрною загалом для українського ринку. Це буде комплекс обладнання для виготовлення крісел від турецької компанії «DINCMAK».

Орбітально-шліфувальний верстат ККМ.100

– Гадаємо, – уточнює директор компанії Володимир Ковальчук, – що ця наша пропозиція для українських меблярів буде цікава тим, що вона комплексна, а отже зручна: одразу і в одного постачальника можна придбати всі необхідні для виготовлення крісел та стільців верстати, значна частина з яких вузької спеціалізації, а відтак і оригінальної конструкції. По-друге, комплекс цільового обладнання від одного виробника гарантує його узгоджену роботу в технологічному ланцюгу. І ще важлива перевага – ціна. Вона значно нижча, ніж вартість аналогічного обладнання італійського виробництва. За таку ціну, в яку обійдуться нові турецькі верстати, можна придбати хіба що вживані італійські.

На стенді компанії відвідувачі виставки побачать п’ять верстатів різного функціоналу із крісловиробної серії. Загалом у цій серії їх більше, і всі вони є у нас в наявності. Варто зазначити, що частина верстатів із цієї серії, передусім шліфувального призначення,  може мати широке застосування в меблярстві, приміром, використовуватися для виробництва столів, дитячих меблів

Напишемо трохи докладніше про деякі верстати, що будуть представлені на стенді компанії «ВН Вуд».

Орбітально-шліфувальний верстат ККМ.100 призначений для орбітального шліфування елементів прямої й криволінійної форм (овального, круглого, квадратного, прямокутного перетинів) різної товщини для елементів стільців, столів, дитячих ліжечок тощо.  

Верстат для вирівнювання ніжок дерев’яних стільців AD.100

       На деталях квадратного й прямокутного перетину можна знімати фаску. Обробка виконується за допомогою двох шліфувальних стрічок, які прилягають до поверхні заготівки й виконують обертальний рух навколо нього. Для подачі деталі всередину верстата використовується  механізм автоматичної подачі.

Призначення верстата для вирівнювання ніжок дерев’яних стільців AD.100 зрозуміле з його назви. Процес вирівнювання  відбувається наступним чином: крісло встановлюється на стіл верстату, ніжкою до захисного кожуха,  від натискання педалі спрацьовує торцювальна пила, котра відрізає торець ніжки.

Складальний прес для стільців TP.3 має три станції: для складання довгих ніжок, для складання коротких ніжок, для складання стільця з довгих та коротких ніжок.

Складальний прес для стільців TP.3

А от кілька прикладів універсальності деяких верстатів DINCMAK. Копірувально-фрезерний верстат EKS T4-Z використовується для токарно-фрезерної обробки деталей стільців, столів, крісел, диванів, ліжок, а також цілком придатний для виготовлення топорищ, прикладів, колодок для взуття, рукояток інструменту з різних порід деревини. У ньому передбачене копіювання обʼємних деталей за шаблоном. Можливе одночасне виготовлення двох або чотирьох деталей в залежності від моделі верстата.

А ще одночасно з фрезеруванням передбачена функція шліфування, що розширює технологічні можливості верстата. Є в асортименті компанії й більш технологічно просунутіше обладнання. Приміром, свердлильно-пазувальний верстат із ЧПК Duet.M. Це – спеціально розроблений верстат для свердління всіх отворів у ніжках крісла. Дуже гнучкий завдяки роботі в усіх трьох осях. Верстат має два робочі столи, завантаження одного столу можливе під час роботи на іншому. Програмне забезпечення MAKRO дозволяє повністю програмувати верcтат без використання CAM. Робочі столи можна повертати на 90 градусів, що дозволяє швидко свердлити обидві сторони ніжки крісла.