Український тур Wood-Mizer: яскраві події і зворушливий фінал

23 вересня в рамках форуму LISDEREVMASH пройшов фінал професійних змагань операторів пилорам – Wood-Mizer Sport Cup 2015. Змагання були організовані офіційним дилером марки – компанією «МОSТ-Україна» – і були приурочені до 25-ї річниці роботи Wood-Mizer в Європі. Однак нагородженням кращих операторів тур не завершився – фінальним акордом стала благодійна акція.

25 жовтня компанія «МОSТ-Україна», в особі її керівника Олександра Твердохліба, відвідала своїх давніх партнерів і підопічних. Велика українська родина, в якій виховують 15 дітей, отримала в подарунок цілий набір обладнання: пилораму Wood-Mizer LT-15, заточувальний верстат BMS-200 і розвідний верстат BMT-100. Таким чином, сім’я отримала надійне джерело для заробітку. Адже цей комплект верстатів дозволяє не тільки займатися обробкою деревини, а й забезпечити постійний сервіс стрічкової пилорами.

Оброблення деревини до теперішнього моменту була основним джерелом доходу цієї багатодітної сім’ї. А подарована пилорама стала втіленням мрії батька сімейства, адже купити її самостійно він не міг. Нове, сучасне, високоточне обладнання прийшло на зміну саморобним верстатам, на яких господар міні-пилорами працював до сьогоднішнього дня.

До слова, подарований верстат Wood-Mizer LT-15 також незвичайний. Саме на ньому 25 липня 2015 був встановлений новий національний рекорд. За допомогою СтудМіс України Оксани Росохи на ньому була виготовлена найдовша цільна дошка в Україні – 25,25 метра.

Нагадаємо, що в 2015 році всесвітньо відомий виробник стрічкопилкових верстатів Wood-Mizer відзначає 25-річчя своєї роботи в Європі. На честь цієї важливої дати офіційний дилер марки в Україні провів цілий тур містами країни, частиною якого і стало встановлення рекорду. В рамках туру пройшли також перші в Європі змагання операторів стрічкових пилорам Wood-Mizer Sport Cup 2015. Відбірковий тур змагань пройшов 24 серпня, в День Незалежності, на карпатському курорті Буковель. Тут були відібрані 9 кращих команд, які продовжили боротьбу у фіналі змагань.

Місцем кульмінаційної битви професіоналів став майданчик виставки LISDEREVMASH, адже це головний український форум деревообробників. Тут і визначили команду переможця – «ПП Тимощук» з Хмельницької області. Вона відвезла з собою головний приз змагань – стрічкопильний верстат Wood-Mizer LT-15.

Таким чином, Wood-Mizer тур від компанії «МОSТ-Україна» охопив цілий ряд подій і приніс багато нових вражень всім його учасникам. Хтось став свідком встановлення нового рекорду України, хтось відчув азарт змагань, а хтось отримав необхідний інструмент для того, щоб забезпечити свою велику сім’ю.