Твердопаливні котли в Україні б’ють рекорди продажів

Проблеми з поставками російського газу в Україну змусили місцевих жителів шукати способи обходитися без цього життєво важливого вуглеводню. Урядова програма з пільгового кредитування придбання котлів на альтернативному паливі, знайшла відгук серед українців, і рахунок виданих позичок йде вже на тисячі.

Додалося роботи і місцевим виробникам цих самих котлів. У компанії «Укртепло», що має такий завод в місті Рівне, розповіли, що зараз у них «гаряча» пора. Якщо ще на початку нинішнього року підприємство перебивалося між одиничними замовленнями, а в кінці 2013 року взагалі було на межі банкрутства, то зараз навіть невелике замовлення в щільний графік увіткнути практично нереально. Українці кинулися за твердопаливними котлами, немов за панацеєю, і в компанії «Укртепло» вже всерйоз задумалися про те, щоб запускати додаткові потужності.

Українці зрозуміли, що чекати дешевого газу, яким він був ще кілька років тому, не варто, і почали самі рятувати ситуацію. І навіть необхідність викласти зараз серйозну суму за обладнання, рідко кого зупиняє. Практично всі розуміють, що йти на такий крок рано чи пізно доведеться, а чекати поліпшення економічної ситуації та стабілізації гривні, не варто. Ще легше тим, хто лише замислюється про опалення в новобудові. Адже твердопаливному котлу хоч і потрібні газоаналізатори кисню, що грають надзвичайно важливу роль у безпеці, але при цьому не потрібні гроші і час на оформлення дозвільних документів. А це дуже серйозна економія, яка робить установку такого обладнання навіть більш доступною, ніж традиційного котла.