В НУБіП України відкрито офіс Національного представництва FSC в Україні

15 липня на території 1-го навчального корпусу, під дубом відомого лісівника академіка Петра Погребняка, відкрито офіс Національного представництва Лісової опікунської ради (FSC) в Україні. На церемонії були присутні ректор університету Станіслав Ніколаєнко, науковці ННІ лісового та садово-паркового господарства, представники глобальної мережі FSC та її регіонального офісу.

Відкриваючи захід, директор Національного представництва в Україні, доцент кафедри лісового менеджменту Павло Кравець зазначив: київський офіс, який вирішено облаштувати саме в НУБіП, стане другим на пострадянському просторі. Він представлятиме FSC серед зацікавлених сторін і державних органів влади, сприяючи розвитку сертифікації та формуванню національного і міжнародного членства в країні. Національне представництво FSC відкриває нові можливості для забезпечення сталого розвитку лісової галузі і країни в цілому.

Саме освітяни Національного університету біоресурсів і природокористування України у 2003 році виступили з ініціативою щодо розробки стандартів ведення лісового господарства за схемою FSC. А у 2012 році, першою на теренах СНД, її сертифікат отримала Боярська лісова дослідна станція.

Докладніше: www.nubip.edu.ua