Підписання Меморандуму

Минулого року в Україні було введено мораторій на експорт лісокругляка, що передбачає заборону вивезення за межі митної території України круглого лісу у вигляді колод та стовпів а також пиломатеріалів та заготовок. Даний Закон був підтриманий 233 народними депутатами України. 

Як стало відомо, в березні цього року Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді скасувати заборону на експорт необробленної деревини. Врегулюванням даного питанням мала б слугувати продаж деревини через аукціони.

З цього приводу, 18 червня п.р. в Байківцях Тернопільського району і відбулась зустріч представників влади та деревообробної галузі. Як зазначається, зустріч з представниками влади, задля підписання Меморандуму, має спонукати керівництво переглянути своє рішення і знайти шляхи процвітання деревообробної галузі в Україні.

“Перегляд Закону матиме не тільки переваги в першочерговому придбанні лісоматеріалів та створенні додаткових робочих місць, а й наповнити місцевий бюджет”, – вважає Степан Барна, голова Тернопільської ОДА. 

Результатом зустрічі стала обіцянка дади доручення зробити інвентаризацію деревообробників на території Тернопільської області. Співпраця влади і бізнесу сприятиме великому поштовху розвитку національному виробнику.