Освітній курс для операторів оброблювальних центрів з ЧПК від УАДО та USAID

Українська асоціація деревообробного обладнання (УАДО) за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» розпочинає підготовку освітнього курсу з навчання операторів оброблювальних центрів з ЧПК (три- та чотириосьова обробка деревини). Початок курсу – червень 2021 року.

Навчання операторів відбуватиметься у два етапи:

• теоретична частина – онлайн на сайті uado.org.ua;

• практична частина – на обладнанні підприємств-постачальників (на вибір слухача).

До розробки теоретичної частини будуть залучені експерти з Національного лісотехнічного університету України. У теоретичну частину входитимуть: вступне тестування та десять лекцій. Освітній курс буде доступним онлайн для усіх охочих. Обов’язковою буде лише реєстрація та проходження вступного тестування, яке має підтвердити знання основ механіки, найпростіших електричних схем, вміння читати креслення деталей простих форм, навички роботи з комп’ютером тощо.

Після проходження теоретичної частини слухачі закріплюватимуть отримані знання на практиці. Практичне навчання відбуватиметься протягом 5 днів на одному з виробничо-навчальних майданчиків у різних містах України. У групах для практичних занять навчатимуться не більше 6 осіб. Проходження практичної частини забезпечать залучені до участі у проекті постачальники обладнання різних виробників, для кожного з яких участь у проекті є відкритою. Слухачі матимуть змогу обрати компанію, обладнання якої вже встановлено на їхньому меблевому підприємстві або ж їхня компанія має намір його придбати і таким чином делегує своїх працівників на навчання. Після завершення навчання та здачі підсумкового тестування слухачі отримають відповідні сертифікати.

Постачальники високотехнологічного обладнання, учасники УАДО: «Вектор», «ВН Вуд», «Маркетліс», «Станкодніпро», які вже долучилися до реалізації цієї ініціативи, вірять, що вона сприятиме залученню інвестицій у високотехнологічне обладнання, пришвидшить процес введення у професію операторів та дасть змогу створити нові висококваліфіковані робочі місця.

Реєстрація на курс доступна за посиланням.

Деталі – по тел.: +38 093 323 9014 або листом на e-mail: uado.info@gmail.com.

Довідка

Центр підготовки працівників меблевих виробництв (школа УАДО) онлайн-платформа, створена УАДО за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у 2021 році для підготовки працівників меблевих виробництв. Проєкт, метою якого є швидка підготовка найбільш затребуваних спеціалістів, побудований на узагальненні та передачі знань і досвіду виробників та постачальників меблевого обладнання працівникам меблевої галузі за допомогою навчання.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та міжнародних ринках, допомагає у розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.