Офіційний візит до Білорусі

Делегація українських лісівників на чолі з заступником Голови Державного агентства лісових ресурсів України з офіційним візитом відвідала Республіку Білорусь.

У рамках візиту делегації українських лісівників до Республіки Білорусь відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря з Міністром лісового господарства Білорусі Віталієм Дрожжа.

Сторони обмінялися досвідом ведення лісового господарства обох країн та домовили активізувати співпрацю в рамках Угоди про співробітництво.

Міністр лісового господарства Білорусі Віталій Дрожжа та його колеги розповіли, що їхнє міністерство виконує всі функції – розробляє нормативну документацію, здійснює функцію контролю та координує господарську функцію. На обласному рівні державні виробничі об’єднання, створені за обласним принципом. Господарство ведуть державні лісогосподарські установи (лісгоспи). Крім того, в підпорядкуванні Міністерства знаходяться лісовпорядні, проектно-вишукувальні, експортно-виробничі, мисливські, лісозахисні та інші організації, а також центр підвищення кваліфікації.

У свою чергу, заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар розповів про стан лісового господарства України, впровадження системи електронного обліку деревини на підприємствах Держлісагентства.

Також він окреслив напрями співпраці з білоруською стороною. Зокрема, це:

  • обмін досвідом з питань охорони і захисту лісу, вирощування посадкового матеріалу;
  • протидія нелегальній діяльності в лісі;
  • розробка стратегії адаптації лісового господарства до зміни клімату;
  • розробка і впровадження стратегії запобігання і реагування на стихійні лиха (транскордонне співробітництво).

Докладніше: http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=196304&cat_id=32888

Останні відеоhttps://www.youtube.com/embed/SSYLb1N1fuk