Мати власне деревообробне виробництво – вигідно

Насамперед з точки зору раціонального використання лісосировини. А якщо успішно реалізуєте готову продукцію або ж напівфабрикати, то отримаєте надійний прибуток. І це стосується не лише проектів, пов’язаних із значними експортними поставками. Неабияку користь може принести і порівняно невеликий, але доволі потужний столярний цех, як-от у Борзнянському держлісгоспі.

Ліс рубають – тріски летять. Добре відоме всім прислів’я трохи переінакшимо: ліс рубають – корисну сировину поставляють. Насамперед деревообробникам. 26 років діє столярний цех при Борзнянському держлісгоспі. А що доволі успішно, свідчить хоча б той факт, що його продукцією активно цікавляться не лише в районі і області, а й у Києві, Донецьку, Харкові, Кривому Розі. Причому заявки надходять не тільки від індивідуальних замовників, а й установ і організацій. Юрій Косаківський, бригадир столярного цеху ДП «Борзнянський лісгосп»: «Недавно ми робили великий заказ для гуртожитку у Бахмачі. Також був заказ на двері для Очаківського дитячого будинку відпочинку. Вони ще хотіли замовити у нас ліжка, але поки не вийшло».

Будемо вважати, що це тимчасова затримка. Найбільшою популярністю, до речі, користуються двері, облицювальна дошка. Роблять і кухонні меблі, вікна, перила, сходи, наличники – все, чого ваша душа забажає і що дозволить ваша кишеня. Запевняють, що ціни на столярну продукцію тут цілком прийнятні, великих накруток не роблять.

Як відомо, успішна реалізація залежить від якості продукції, а отже – сировини і технічного оснащення. З цим у борзнянців теж все в порядку. Лісосировину використовують місцеву (дуб, сосну, ясен, клен, вільху), і обладнання хоч і не нове, але надійне. Вистачає і зацікавлених клієнтів, і кваліфікованих виконавців їх замовлень.