Лісівники Закарпаття готуються до весняних посадок лісу

Нещодавно у конференц-залі Закарпатського ОУЛМГ відбулось засідання стосовно розгляду та затвердження проектів лісових культур і природного поновлення. Для участі у роботі комісії були запрошені  головні лісничі, спеціалісти з лісовідновлення та лісничі державних лісогосподарських підприємств, якими особисто були представлені для розгляду проекти лісових культур та природного поновлення, баланс садивного матеріалу по кожному лісництву, облік лісокультурного фонду, баланс посівного матеріалу, проекти робіт в лісових розсадниках та проекти створення технологічних плантацій з вирощування новорічних ялинок.

Загалом, за грудень було проведено експертизу 1 304 проектів загальною площею 3044,8 га, з яких проекти лісових культур складають 1094,9 га , що становить 45 % від загальної площі лісовідновлення, та природного поновлення – 1949,9 га або 55%.

Аналіз проектів попередніх років показав, що в більшості випадків не використовується широке видове різноманіття лісових порід.

При підготовці проектів лісових культур недостатня увага приділялась введенню в культури ялиці білої, дуба скельного, липи широколистої, ільма гірського, береки, черешні лісової та інших. Майже не висаджувались такі високопродуктивні породи як модрина і дугласія.

У цьому році, комісією відмічено тенденцію до виправлення недоліків виявлених раніше, поряд з цим, зроблено зауваження щодо необхідності оформлення документації у відповідності до Інструкції з проектування, технічного приймання, обліку та оцінки якості лісокультурних об’єктів.

Тільки за умови дотримання науково-практичного обґрунтування сучасних завдань лісокультурної стратегії в області будуть створені біологічно-стійкі та продуктивні насадження, якими славиться наш край.

За інформацією прес-служби Закарпатського ОУЛМГ

Джерело: http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=175544&cat_id=32888