На державних підприємствах Львівщини оновили лісогосподарську техніку

Державні підприємства лісового господарства Львівського ОУЛМГ у 2014 році продовжили роботу щодо переозброєння та оновлення лісозаготівельної та лісовозної техніки.

За власні кошти підприємств придбано 6 нових тракторів МТЗ на суму 1,4 млн. грн.

Крім цього, Бродівським лісгоспом закуплено перший в області форвардер Амкадор 2662-01. вартістю 240 тис. доларів, Бібрським лісгоспом лісовозну машину МЛВ-11МА5051 вартістю 270 тис грн., Золочівським лісгоспом лісову вантажно-транспортну машину МТП-461.1. вартістю 370 тис. грн. Ця техніка призначена для збору, завантаження та транспортування з лісосік лісопродукції та виконання навантажувально-розвантажувальних робіт при сортуванні та складуванні деревини.

Ці трактори та машини використовуються для підвезення та навантаження деревини і поступово витісняють техніку, яка фізично зношена та морально застаріла.

В 2014 році також придбано 6 вантажних автомобілів на суму 1,2 млн. грн.

Для механізації навантаження лісопродукції на верхніх складах закуплено 5 гідроманіпуляторів на суму 1,1 млн. грн., для навантаження лісопродукції на нижньому складі Славським лісгоспом придбано автонавантажувач Лінде Н25Т вартістю 300 тис. грн.

З метою забезпечення збереження корисних властивостей лісів, їх природного відновлення державними підприємствами ДП «Сколівське ЛГ» та ДП «Славське ЛГ» придбано мобільні канатні установки МОZ-300 Словенської компанії «Тайфун» вартістю 52 тис. євро. за одиницю.

Значно обновився за 2014 рік бензиномоторний інструмент для заготівлі лісу та догляду за ним. Протягом минулого року придбано:
– 62 бензопили на суму 284 тис. грн.
– 6 кущорізів на суму 48 тис. грн.

Пошук нової сучасної техніки та її придбання продовжується. Всього в 2014 році лісгоспами Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства закуплено техніки на суму 10,5 млн. грн.