Звернення Правління УАДО до Президента України

Правління Української асоціації деревообробного обладнання (УАДО) на засіданні, яке відбулося 09.02.2016 р. у м. Тернополі, прийняло одностайне рішення звернутися до Президента України з проханням невідкладного врегулювання ситуації, яка склалася в лісовій галузі.

У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік»», яким, зокрема, не передбачено асигнування на фінансування лісогосподарських заходів, що залишає підприємства південно-східного регіону без фінансування.Відсутність фінансування з державного бюджету тягне за собою непоправні наслідки, лісова галузь України буде приречена  на  знищення. 

Усі лісові насадження України мають надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки і вимагають постійної кропіткої роботи з проведення профілактичних попереджувальних заходів з охорони лісу від пожеж – влаштування протипожежних розривів, бар’єрів, мінералізованих смуг, догляду за ними та виконання попереджувальних та винищувальних заходів боротьби з шкідниками та хворобами лісу.

Зважаючи на високу значимість порушеного питання для безпеки нашої держави, Правління просить особистого втручання  Президента України у процес невідкладного внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік, оскільки втрати держави можуть бути незрівнянно  вищими, ніж витрати на ведення лісового господарства.