Відбулось перше засідання Громадської ради у 2015 році

18 лютого відбулось засідання Громадської ради при Держлісагентстві України під головуванням Ореста Фурдичко.

На порядок денний засідання було винесено наступні питання:
1. Про підсумки діяльності Держлісагентства України за 2014 рік.
2. Про реформування лісової галузі України в контексті Європейської інтеграції України.
3. Про стан та перспективи реалізації лісової продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

З першого питання присутніх поінформував Заступник Голови лісового відомства Віталій Атаманчук, який коротко озвучив основні показники господарсько-фінансової діяльності підприємств галузі. Зокрема, чільник зосередив основну увагу на гострих проблемах лісового господарства, а саме на недостатньому бюджетному фінансуванню заходів з охорони та захисту лісів в південних та східних регіонах, недосконалості чинної податкової бази та бюджетного законодавства, відсутності прозорого механізму продажу деревини та інше.

Із ґрунтовною доповіддю по другому питанню виступив Голова Правління НТ «Товариство лісової сертифікації в Україні» Павло Кравець. Фахівець ознайомив учасників Громадської ради із стратегією лісового господарства Європейського Союзу, та висловив своє бачення по реформуванню лісової галузі в Україні. Також науковець запропонував внести пропозицію до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України про створення спільної, рівноправної та збалансованої за інтересами Комісії (робочої групи) з питань реформування лісового сектору України, і включити до такої групи представників Громадської ради.

З питання щодо удосконалення правил торгівлі необробленої деревини доповів член ради, директор ТОВ «Ванеса» Валерій Підкоритов. Виступаючий виокремив головні недоліки аукціонів по реалізації деревини і запропонував шляхи їх усунення,  а також запропонував першочергові кроки щодо зміни правил торгівлі деревиною.

Результатом засідання Громадської ради стало ухвалення відповідних рішень по кожному питанню з урахуванням усіх пропозицій та зауважень громадського активу.