Цього року всі – в Ганновер!

Офіційне гасло «LIGNA-2013», найважливішої міжнародної виставки в сфері лісового господарства та деревообробки, – «Робити більше з деревини: інноваційно, ефективно, перспективно». Це гасло у кількох словах описує те, що 6–10 травня 2013 року очікуватиме на відвідувачів зі всього світу у Ганновері.

Свої найновіші послуги і технології на «LIGNA» представлятимуть близько 1 800 компаній з 50 країн світу. Лише серед відвідувачів-фахівців кількість тих, хто бажатиме їх побачити, може сягнути 90 000, тоді як в списку країн, з яких вони над’їдуть, буде понад 90 назв. «Уже на цій ранній стадії ми можемо із впевненістю сказати, що цього року відвідувачі виставки матимуть змогу ще раз оцінити неперевершений вибір найсучасніших технологій та останніх інновацій зі всього світу. Відповідно до категорій продукції на виставці будуть всі лідери ринку, що зайвий раз характеризуватиме її як  подію «номер один» для осіб, на котрих в індустрії лежить вага прийняття рішень, для тих, хто прагне для своїх специфічних потреб обрати найкращий з можливих варіантів» – зазначив Др. Йохен Кьоклер, член правління виставкової компанії «Deutsche Messe».

Експоненти, які зберуться на виставці цьогоріч, досягли значного поступу, безупинно просуваючись шляхом підвищення ефективності власних рішень у сфері обробки та виробництва. «LIGNA-2013» продемонструє концентрацію основоположних інновацій і технологічних новинок, фактично найбільшу з тих, які досі випадало бачити фахівцям. І оскільки всі провідні компанії-постачальники вже давно синхронізували цикли своєї інноваційної творчості із ритмом проведення виставки (тобто раз на два роки), то цього року відвідувачі експозицій можуть розраховувати, що стануть свідками останніх досягнень мистецтва у всьому ланцюжку цінності лісу та деревини.

На експозиціях під відкритим небом та в критих павільйонах до їх уваги постане повний спектр технологій у сфері лісівництва та заготівлі деревини – від лісових машин і систем, призначених для лісозаготівлі та вивезення заготовленої деревини аж до лісівничих інструментів та обладнання. Будучи також найбільшою в світі спеціалізованою виставкою біоенергетичних систем, які опалюються деревиною, виставка «LIGNA» продемонструє ще й останні напрацювання у сфері цієї багатообіцяючої технології. У залі №13, на експозиції під відкритим небом та у критих павільйонах, провідні біоенергетичні компанії світу презентуватимуть як великі, так і малі комплекси виробничих установок та обладнання, а також інші рішення у сфері використання деревинних ресурсів для задоволення енергетичних потреб.

Досягнення лісопиляльної технології експонуватимуть у залі №27. Серед них буде повний спектр пиляльних систем, всі останні рішення у сфері вимірювань, а також наступне покоління систем, призначених для складської оптимізації круглої деревини і сортування колод. Крім того, зал №27 прийматиме постачальників плитних матеріалів і фанери, що встигли здобути собі серед клієнтів хорошу репутацію завдяки стабільності й ефективності свого виробництва, тоді як в залах №12 та 13 останні новинки презентуватимуть широко відомі виробники установок і верстатів, призначених для обробки масиву.

Для основних експозицій сектору меблевої галузі і технології промислового опорядження поверхні буде відведене місце у залах №16, 17, 25 і 26. Відвідувачі зможуть оглянути в них наступне покоління установок, верстатів і систем, призначених для промислового виробництва меблів, а також повний спектр технології автоматизації і систем легковагових будівельних конструкцій. На виставці будуть представлені всі технологічні інновації в цій сфері, останні тенденції та розробки. Першочергової ваги на «LIGNA-2013» набудуть саме технології в сфері легковагових будівельних конструкцій та опорядження поверхні. Щодо перших, то на спеціалізованій презентації у залі №17 можна буде заглибитися у нині чинні проекти в цій сфері та оцінити виклики, що постали перед працівниками будівельної промисловості та виробниками будівельних матеріалів. Гнучкість при налаштуванні, якість та надійність стануть ключовими темами на «LIGNA». Не стануть при цьому винятком і експонати, що їх демонструватимуть разом з технологіями обробки поверхні – тими, яким вдалося здобути собі чудову репутацію завдяки реалізованим у них радикальним інноваціям. Отож у залах №16 і 17 відвідувачі зможуть швидко і водночас з тим комплексно оглянути усі найсвіжіші досягнення в цьому динамічному секторі.

«Ремесло, деревина і більше» – це своєрідна виставка у виставці, що відбувається в рамках «LIGNA» і охоплює повний спектр технологій, наявних до послуг представників деревообробних спеціальностей. У залах №11, 12, 14 і 15 демонструватимуть всі найновіші верстати, інструменти й комплектуючі для будівництва з дерев’яних матеріалів, теслярства, столярного ремесла, а також для фахівців, які спеціалізуються на виготовленні корпусних меблів.

Варто очікувати, що складна економічна ситуація, яка спостерігається зараз у всьому світі, лише додасть ваги «LIGNA-2013», передусім в очах фахівців-спеціалістів з-поза меж Німеччини. Адже завдяки добрим результатам, що їх у своїй економіці демонструє Федеративна Республіка, ця країна має змогу підтримувати у лісівництві і деревообробці необхідний рівень інвестицій, а заходи модернізації, нагально необхідні в багатьох інших країнах, там перенесли на майбутнє. Це, однак, поставило під загрозу конкурентоспроможність компаній, задіяних в цій сфері, котрим  водночас довелося відзначати, як на їх експортних ринках постійно зростають вимоги щодо якості продукції. І передусім саме таким компаніям «LIGNA» подарує чудовий шанс відновити свою конкурентоспроможність, залучивши для своїх потреб цілеспрямовані інвестиції.

Нові інтернет-послуги для відвідувачів «LIGNA»

Високорезультативні кампанії «Deutsche Messe» в сфері маркетингу та медіа-відносин, що звідусіль приваблюють до неї відвідувачів, уже стали стандартом для лідогенерації та бізнес-мережі, новинок, що швидко поширюються в світі. Їх особливе призначення – культивувати міжнародний вимір того формату, який демонструє відвідувачам «LIGNA», та робити його промоцію у світі.

Послуга в форматі «Match and Meet», яку пропонує «Deutsche Messe», кидає місток через інтернет, даючи змогу з’єднати між собою експонентів «LIGNA» та відвідувачів-фахівців. Спочатку відвідувачі створюють на www.ligna.de особистий профіль, зазначаючи типи продукції, у яких вони зацікавлені. Після цього вони автоматично отримують списки з підібраними для них відповідними компаніями та їх контактними даними, що дає їм змогу вийти на зв’язок та домовитися про зустріч із потенційними діловими партнерами.

Цьогоріч відвідувачі виставки «LIGNA» знову матимуть змогу оцінити ще й переваги мобільного виставкового путівника «LIGNA2go». Для користувачів смартфонів у путівнику передбачені  всі ключові функції веб-сайта «LIGNA». Скориставшись путівником «LIGNA2go», відвідувачі виставки зможуть за допомогою власних мобільних телефонів визначити місцеперебування експонентів, продукції, місце проведення подій, а також створити особисті графіки. У мобільному путівнику є, крім того, ще й інтерактивна карта експозиційних площ із напрямками навігації.