Прес-реліз "LISDEREVMASH 2017"

З 26 по 29 вересня в Києві буде проходити найавторитетніша вітчизняна виставка в галузі деревообробки - LISDEREVMASH 2017. На її майданчику будуть представлені близько 150 компаній з 15 країн світу, які покажуть машини, обладнання та інструмент для лісової, деревообробної та меблевої промисловості. Цього року захід буде відзначено небувалою кількістю новинок - світових прем'єр обладнання і технологій, які привезуть до Києва слідом за головними виставками світу.

За багаторічною традицією в кінці вересня в Києві проходить Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH. На цей раз вона об'єднає близько 150 компаній і понад 200 брендів. При цьому близько 20% експозиції будуть складати учасники, які приїхали на виставку вперше. Додатково до всього LISDEREVMASH 2017 закріпить свій статус міжнародного заходу, так як представить у себе компанії з 15 країн світу, в тому числі Австрії, Білорусі, Німеччини, Латвії, Франції, Словенії, Туреччини та інших. При цьому саме турецькі компанії в цьому році виявили набольший інтерес до українського ринку в цілому, і до виставки зокрема.

Звичним і обов'язковим атрибутом усіх виставок LISDEREVMASH є можливість бачити на його майданчику найбільші українські компанії та світові бренди. У 2017 році в їх числі будуть FOREZIENNE, ITA TOOLS, LEDINEK, LEITZ, LEUCO, NESTRO, POLYTECHNIK, SIA RMP, SERRA, WINTERSTEIGER, Маркетліс, МВМ-КИЇВ, МОСТ-УКРАЇНА, МОТОР СІЧ, СТАНКОДНІПРО, РОЙЕК-ЛЬВІВ, ФЕЛЬДЕР УКРАЇНА , ХЕММЕЛЬ-УКРАЇНА і багато інших.

Головна концепція LISDEREVMASH як виставкового заходу полягає в можливості побачити на одному майданчику рішення для всіх завдань в процесі обробки деревини - починаючи від вирощування і заготівлі лісу, первинної та глибокої обробки дерева, до виробництва меблів і ефективної утилізації витрат. Всі ці категорії логічно вписані в чотири тематичні секції. У розділі WoodMachinery експонуються машини і інструменти для лісового господарства, обладнання для первинної та вторинної обробки деревини, верстати для виробництва столярних виробів. В експозиції FurniTech демонструється обладнання, фурнітура, комплектуючі та матеріали для виробництва меблів. А напрямок WoodProduct представляє лісо- та пиломатеріали, погонажні і дерев'яні вироби. Відкритий майданчик виставки LISDEREVMASH служить місцем демонстрації великогабаритної техніки і спецмашин, пилорам, подрібнювачів та котельного обладнання. А експозиція WoodEnergy охоплює повний спектр технологій для подрібнення та утилізації деревних відходів, виробництва пелет, а також котельне обладнання, яке працює на твердому паливі.

З огляду на те, що LISDEREVMASH проходить всього через кілька місяців після найбільших виставок Європи, він стає майданчиком для прем'єр і дає можливість українським виробникам знайомитися з новітніми технологіями у себе вдома.

Так, компанія «Маркетліс» привозить в Україну революційний IT-рішення - хмарну цифрову платформу tapio від HOMAG. Вона об'єднує всі програмні продукти, які використовуються в деревообробній галузі і дозволяє, наприклад, відслідковувати актуальний статус виробничого процесу на верстаті і час його завершення, контролювати стан обладнання і ресурс інструменту. Компанія також представить новий модельний ряд Venture 113/114/115 від НOMAG - верстати з сталевим зварним станиною, які допускають універсальне використання для рішень в 3-4-5-осьової обробках, мають швидку і точну систему синхронних приводів на лінійних напрямних і інноваційну систему управління powerTouch.

Незабаром після світової прем'єри на німецькій виставці, в Києві презентують і нову стрічкову пилку Vortex від Wood-Mizer з запатентованою геометрією зуба. У процесі роботи вона видаляє тирса, залишаючи чистий зріз. Ще одна глобальна прем'єра бренду - лінійка верстатів на широку пилку TITAN, покликана збільшити вихід готової продукції при зменшенні енерговитрат. Як і попередні новинки, на стенді ексклюзивного представника бренду Wood-Mizer - компанії «МОСТ-Україна» - можна буде побачити і верстат WB2000 - версія ЄС. Верстат може працювати як окрема машина або бути частиною виробничої лінії і справляється з колодами вагою до 6 тонн і довжиною до 12 метрів.

Глобальні інновації будуть доступні українцям і в категорії інструменту. Визнаний експерт в області виробництва твердих сплавів CERATIZIT в цьому році представив CeraShield - покриття для змінних ножів, яке збільшує термін служба інструменту до 10 разів. Новинка буде доступна на стенді українського представника - ФОП Олена МУКІЄВСЬКА.

Новітні рішення концерну SCM Group представить компанія «Долина». Це 5-іосевой обробний центр Morbidelli M100 - універсальна машина, здатна вирішити практично будь-які завдання в меблевому і столярному виробництвах. Morbidelli M100 є представником нового покоління обробних центрів від концерну SCM Group. Його модульна конструкція дозволяє вибрати найбільш оптимальну конфігурацію: консольний або плоский робочі столи, 3х, 4х і 5-тосевие фрезерні групи, різноманітні свердлильні вузли та магазини зміни інструменту.

Ділова програма виставки в цьому році також не обійдеться без нових форматів. Так, на виставці розміститься столярна майстерня, де відвідувачі зможуть поспілкуватися з майстрами з різних регіонів України, освоїти нову техніку або прийом, а може і вперше попрацювати з тим чи іншим інструментом. На додаток до практичних занять гості зможуть відвідати і семінари з питань сушки деревини, роботи столярного бізнесу, і освоєння нових меблевих з'єднань.

До слова вчитися в залі зможуть не тільки досвідчені майстри, а й підростаюча зміна деревообробників. Вперше випробуваний в минулому році формат дуального навчання припав до смаку і викладачам і студентам. Цього року учні українських профільних вузів знову зможуть слухати лекції прямо на виставці.

Ті ж хто втомиться від роботи зможуть зробити перерву і знову стати свідками змагань силачів - і подивитися на стенді «Міст-Україна» виступу команди стронгменів в рамках другого етапу програми «Сильний бізнес для сильних людей». А ще зможуть спостерігати за незвичайним майстерністю - виготовленням скульптури бензопилою.

Виставка LISDEREVMASH багато років служить головною ділової майданчиком для пошуку постачальників і клієнтів, ознайомлення з новітніми розробками для фахівців лісового господарства, галузі деревообробки та виробництва меблів. Це єдина профільна виставка країни, сертифікована за стандартами Всесвітньої асоціації виставкової індустрії (UFI). Вона проходить за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України, Української асоціації деревообробного обладнання (УАДО), а також Європейської федерації виробників деревообробного обладнання Eumabois.