+38 032 240-12-07

Пост-реліз LISDEREVMASH 2017

26-29 вересня в Києві проходила 16-а Міжнародна виставка технологій для обробки деревини і виробництва меблів LISDEREVMASH. Експозиція вміщала стенди більш ніж 160 компаній з 15 країн світу, а відвідали виставку 8900 фахівців галузі. Експозиція цього року відрізнялася збільшеним масштабом, яскравим дизайном стендів і відчутно збільшеною кількістю виставленого обладнання. Тут можна було побачити світові прем'єри обладнання, відвідати семінари, освоїти навички роботи з інструментом і навіть виграти призи.

Виставка LISDEREVMASH 2017 закріпила торішній результат за кількістю учасників і розмістила на своєму майданчику більше 160 компаній, які представили на стендах понад 280 брендів. Разом з тим, розміри виставкової площі зросли на 19%. А більше, ніж раніше, кількість обладнання відзначали як організатори, так і відвідувачі. Жива атмосфера і ентузіазм учасників відбивалися і в дизайні стендів - великі компанії виробники враження, як масштабами, так і естетикою.

У числі експонентів LISDEREVMASH 2017 були як багаторічні учасники, так і новачки, частка яких в цьому році досягла 20%. Були тут, звичайно, і найбільші постачальники і виробники обладнання такі як FOREZIENNE, ITA TOOLS, LEDINEK, LEITZ, LEUCO, NESTRO, POLYTECHNIK, SIA RMP, SERRA, WINTERSTEIGER, Маркетліс, МВМ-КИЇВ, МОСТ-УКРАЇНА, МОТОР СІЧ, СТАНКОДНІПРО, РОЙЕК-ЛЬВІВ, ФЕЛЬДЕР УКРАЇНА, ХЕММЕЛЬ-УКРАЇНА і багато інших.

Головна концепція LISDEREVMASH, як виставки, відображена в ідеї комплексного уявлення всіх технологій деревообробної галузі. Всі категорії машин, верстатів і матеріалів логічно вписані в чотири тематичні секції. У розділі WoodMachinery експонувалися машини і інструменти для лісового господарства, обладнання для первинної та вторинної обробки деревини, верстати для виробництва столярних виробів. В експозиції FurniTech було представлено обладнання, фурнітура, комплектуючі та матеріали для виробництва меблів. А напрямок WoodProduct охоплює лісо- та пиломатеріали, погонажні і дерев'яні вироби. Відкритий майданчик виставки LISDEREVMASH служила місцем демонстрації великогабаритної техніки і спецмашин, пилорам, подрібнювачів. А експозиція WoodEnergy представила рішення для подрібнення та утилізації деревних відходів, виробництва пелет, а також котельне обладнання, яке працює на твердому паливі.

Однією з примітних особливостей LISDEREVMASH 2017 стало кількість новинок, які учасники привезли в Україну відразу після світових прем'єр, що дозволяє українським підприємцям знайомитися з новітніми технологіями у себе вдома.

Компанія «Маркетліс» презентувала революційний IT-рішення - хмарну цифрову платформу tapio від HOMAG. Вона об'єднує всі програмні продукти, які використовуються в деревообробній галузі, і дозволяє, наприклад, відслідковувати актуальний статус виробничого процесу на верстаті і час його завершення, контролювати стан обладнання і ресурс інструменту. «Маркетліс» також представить новий модельний ряд Venture 113/114/115 від НOMAG - верстати з сталевим зварним станиною, які допускають універсальне використання для рішень в 3-4-5-осьової обробках, мають швидку і точну систему синхронних приводів на лінійних напрямних і інноваційну систему управління powerTouch.

Відразу кілька світових прем'єр до Києва привезла також компанія «MOST-Україна». Це нова стрічкова пила Vortex від Wood-Mizer з запатентованою геометрією зуба, яка в процесі роботи видаляє тирса, залишаючи чистий зріз. Лінійка верстатів на широку пилку TITAN зовсім недавно з'явилася в арсеналі Wood-Mizer, і покликана збільшити вихід готової продукції при зменшенні енерговитрат. Верстат WB2000 може працювати як окрема машина або бути частиною виробничої лінії і справляється з колодами вагою до 6 тонн і довжиною до 12 метрів.

Глобальні інновації в вітчизняний ринок впроваджує також ФОП ОЛЕНА МУКІЄВСЬКА - офіційний представник CERATIZIT. Визнаний експерт в області виробництва твердих сплавів в цьому році представив покриття для змінних твердосплавних ножів CeraShield, яке збільшує термін служби інструменту до 10 разів.

Новітні рішення концерну SCM Group були показані на стенді компанії «долина». Це 5-іосевой обробний центр Morbidelli M100 - універсальна машина, здатна вирішити практично будь-які завдання в меблевому і столярному виробництвах. Morbidelli M100 є представником нового покоління обробних центрів від концерну SCM Group. Його модульна конструкція дозволяє вибрати найбільш оптимальну конфігурацію: консольний або плоский робочі столи, 3х, 4х і 5-тосевие фрезерні групи, різноманітні свердлильні вузли та магазини зміни інструменту.

Слідуючи світовому тренду, Україна може брати на озброєння рішення з області робототехніки. Компанія «Маротек» представила на своєму стенді робот Fanuc, який може працювати як фрезерна або покрасочная осередок, а також використовуватися для навантаження і розвантаження заготовок.

Серед новачків експозиції була також компанія «КОНСТРАКШН МАШИНЕРІ», яка виставляла на відкритому майданчику великогабаритні машини. Компанія є ексклюзивним дилером техніки JCB (Великобританія), Schwing Stetter (Німеччина), Powerscreen (Великобританія), Doppstadt (Німеччина) і Grove (США / Гермнаія).

На допомогу працівникам лісових господарств були представлені і всюдиходи BRP (Bombardier Recreational Products). Офіційні дилери марки - компанії «ЛОГОС СПОРТ ДНІПРО» і «СТОИК ТРЕЙДИНГ КОМПАНІ» - презентували для комерційного і професійного використання в лісовій галузі квадроцикли та мотовсюдиходи Can-Am, трицикли Spyder, снігоходи Ski-Doo, гтдроцікли Sea-Doo, оригінальну екіпіровку, аксесуари і запчастини.

Актуальні для лісової галузі продукти презентувала також компанія «ЛАТЧБАХЕР УКРАЇНА». Це спеціальні пластикові з'єднання для захисту від розколів дерева Signumat Split Stopper; бирка Arbo Tag для зростаючого дерева; планшетний комп'ютер Algiz 10X на базі чотирьох-ядерного процесора для польової роботи навіть в екстремальних умовах; кишеньковий персональний комп'ютер Nautiz X2 зі ступенем захисту IP65.

Ділова і шоу програма виставки в цьому році також відрізнялася новинками. Тут вперше з'явилася Експозиція столярного майстерності, де відвідувачі спілкувалися з досвідченими майстрами з різних регіонів України та під їх чуйним керівництвом освоювали нові інструменти, переймали прийоми і техніки роботи з деревом. На додаток до практичних занять проходили семінари з питань сушки деревини, роботи столярного бізнесу, і освоєння нових меблевих з'єднань.

У конференц-залах LISDEREVMASH 2017 говорили також про специфіку роботи ринку біопалива на конференції пелетних Асоціації України, правилах і переваги сертифікації за нормами FSC, а також дізнавалися секрети прибуткового бізнесу при роботі з верстатами з ЧПУ на семінарі компанії Frezy4pu.

Чи не обійшлася виставка і без яскравих емоцій і видовищних подій. На стенді «MOST-Україна» проходили показові виступи атлетів Федерації стронгмен України. А подарунки роздавали як організатори, так і учасники виставки. Переможці з числа відвідувачів відвезли з собою комплект дискових пилок Freud, бензопилу STIHL MS230, набір стрічкових пилок VORTEX і комплект Багров Wood-Mizer від партнерів розіграшу - компаній «MOST-УКРАЇНА», «MOST-TOOLS», «MOST-МАЛИН» і « ТОРГОВИЙ ДІМ «MOST». Щедро роздавали подарунки і на стенді «ITA TOOLS Україна» - учасники Fscebook конкурсу вигравали інструмент від брендів CMT і PIHER.

Не залишили організатори свою традицію завершувати виставку добрими справами. На кошти, зібрані від продажу вхідних квитків і каталогів LISDEREVMASH, були сформовані три посилки з бензопилою і утепленими гумовими чобітьми, які були спрямовані військовим частинам в зону АТО.

Виставка LISDEREVMASH багато років служить головною ділової майданчиком для пошуку постачальників і клієнтів, ознайомлення з новітніми розробками для фахівців лісового господарства, галузі деревообробки та виробництва меблів. Це єдина профільна виставка країни, сертифікована за стандартами Всесвітньої асоціації виставкової індустрії (UFI). Вона проходить за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України, Української асоціації деревообробного обладнання (УАДО), а також Європейської федерації виробників деревообробного обладнання Eumabois.