Пост-реліз LISDEREVMASH 2018

25-28 вересня у Києві відбулася Міжнародна виставка LISDEREVMASH 2018, яка включала експозицію рішень для лісової, деревообробної, і меблевої галузі, велику конференцію лісівників, профільні семінари, демонстрації і тест-драйви сучасної техніки. 17-та за рахунком виставка зібрала понад 150 компаній з 17 країн світу. Відвідали подію майже 9 тисяч осіб.

За багаторічною традицією, у кінці вересня, Міжнародна виставка машин і технологій для обробки деревини LISDEREVMASH проходила у Києві, і на чотири дні стала головним місцем зустрічі фахівців галузі. На площі у 9000 квадратних метрів розмістилися більше 150 компаній з 17 країн світу, в тому числі Німеччини, Італії, Польщі, Туреччини, Китаю, Словенії, Франції та інших. Найбільші постачальники і виробники представили на своїх стендах більше 260 торгових марок спецтехніки, верстатів, інструменту, матеріалів і комплектуючих, багато з яких демонструвалися в експозиції наживо. Щоб знайти постачальників, партнерів і познайомитися із новітніми рішеннями в галузі обробки деревини, на виставку LISDEREVMASH приїхали 8800 фахівців з різних регіонів України та зарубіжжя. Більше 60% з них – керівники та власники підприємств.

Головна перевага LISDEREVMASH – це можливість для українських фахівців побачити найсучасніші рішення з усього світу, не виїжджаючи з країни. Традиційно, на майданчику виставки представлені як найбільші українські імпортери та дилери, так і іноземні компанії безпосередньо. Так, у списку учасників 2018 року відвідувачі могли бачити такі імена як FOREZIENNE, ITA TOOLS, LEDINEK, LEITZ, LEUCO, MICHAEL WEINIG, NESTRO, POLYTECHNIK, SERRA, STIHL, WINTERSTEIGER, ДОЛІНЬО, МАРКЕТЛІС, МВМ-КИЇВ, МВМ-ГРУП, МОСТ-УКРАЇНА, МОТОР СІЧ, СТАНКОДНІПРО, РОЙЕК-ЛЬВІВ, ФЕЛЬДЕР УКРАЇНА і багато інших.

Головна концепція LISDEREVMASH, як виставки, полягає в тому, щоб представити повний спектр технологій для роботи з деревиною. Тематичні секції охоплюють 37 товарних категорій для індустрії лісового господарства, деревообробки, виробництва меблів і утилізації деревних відходів. Традиційно, експозиція LISDEREVMASH ділиться на 4 категорії. У розділі WoodMachinery виставляються машини для первинної та вторинної обробки деревини, виготовлення столярних виробів. Секція FurniTech представляє обладнання та комплектуючі для виробництва меблів. Напрямок WoodProduct охоплює лісо- та пиломатеріали, погонажні і дерев'яні вироби. А експозиція WoodEnergy присвячена утилізації відходів з деревини та опалювальним системам.

Ще однією беззаперечною перевагою LISDEREVMASH є можливість спостерігати чималу кількість верстатів, машин і інструменту наживо – у демонстраціях і тест-драйвах. При цьому часто імпортери та виробники обирають цю виставку, щоб представити українському ринку світові прем'єри обладнання.

Так, на майданчику під відкритим небом проходили вражаючі тест-драйви трелювальних тракторів LKT, представлених в Україні компанією «Лісова техніка». Завдяки новітнім технологіям, управляти таким трактором і краном-маніпулятором тепер можна на відстані – за допомогою пульта управління.

Тут же, на відкритому майданчику, компанія «D LIGHT» представила маніпулятори естонського виробництва Palms, під які самостійно виготовляє шасі. Одне з нововведень цих кранів – повний привід з гідравлічним приводом від трактора, що дозволяє вивозити ліс в ускладнених умовах.

Рішення для лісової галузі представляв також «Торговий дім «Латчбахер Україна». Технології для електронного обліку деревини – це бирки Signumat для маркування будь-яких порід деревини при будь-яких погодних умовах; термінали збору даних для зчитування штрих-кодів і обробки інформації Nautiz X4, Point Mobile PM60; а також мобільний термопринтер Sewoo LK-P30II для друку квитанцій, чеків , ярликів та етикеток.

Компанія MICHAEL WEINIG представила стругально-калювальний верстат WEINIG Powermat 700 з інноваційною системою управління для виконання регулювань притискних і напрямних елементів без інструменту. Обробні центри з ЧПУ HOLZ-HER Evolution 7405 виконують комплексну обробку деталей і абсолютно точне фрезерування всіх чотирьох кромок заготовки. А HOLZ-HER Accura 1556 виконує облицювання крайкою і обробку глянцевого матеріалу за допомогою клею PUR.

Одразу чотири нових партнера представила компанія «Маркетліс» – великий український імпортер світових брендів обладнання. Тайванська компанія LEADERMAC спеціалізується на виготовленні високоякісних чотиристоронніх верстатів промислового класу. Під італійською маркою GREDA на стенді «Маркетліс» демонструвався спеціалізований 5-ти осьовий обробний центр з ЧПУ SPRINTER R3 CU AT 3823. А німецька IMOS AG представила систему програмних модулів «imos iX» для інтеграції процесів меблевого виробництва.

Ультрасучасне рішення зі світу технологій представила також компанія «ІТА Tools Україна» - великий імпортер інструменту і кріпильних рішень для меблевого виробництва. Для виготовлення меблів з майбутнього компанія представила бездротові зарядні пристрої від Мinibatt. Вмонтований у корпус меблів, пристрій заряджає гаджети на відстані.

Як важлива для галузі подія і майданчик для прем'єр, виставка LISDEREVMASH є зручним місцем для спілкування фахівців галузі і проведення важливих подій. Так, на виставці цього року відбувся IV З'їзд лісівників, організований Товариством лісівників України, – масштабна подія, яка зібрала більше 500 делегатів з усіх регіонів країни.

Свої заходи та презентації на LISDEREVMASH проводили і учасники виставки. Так, компанія «D LIGHT» презентувала свою нову програму навчання професії оператора маніпулятора, і розповіла про особливості застосування GPS-трекерів у лісопромисловому секторі. Шведська компанія WoodEye презентувала власну технологію розпізнавання дефектів деревини за допомогою лазера. А фахівці FSC обговорили перспективи ринку сертифікованих виробів з дерева.

При цьому на LISDEREVMASH учасники могли побачити шедеври не лише технологічні, але й рукотворні. Другий рік поспіль на виставці працює зона майстер-класів «Сучасна столярна майстерня», де досвідчені столяри, унікальні у своїх вміннях, проводили майстер-класи та вчили майстерності різьблення по дереву всіх бажаючих.

Виставка LISDEREVMASH багато років залишається головним діловим майданчиком для фахівців лісового господарства, деревообробної і меблевої промисловості. Це місце для вибору обладнання, пошуку постачальників і клієнтів, ознайомлення з новітніми розробками і отримання знань. Це єдина в Україні профільна виставка, сертифікована за стандартами Всесвітньої асоціації виставкової індустрії UFI. Захід відбувається за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України, Української асоціації деревообробного обладнання (УАДО), а також Європейської федерації виробників деревообробного обладнання Eumabois.