Пост-реліз "Деревообробка 2018"

22-25 травня 2018 р. у Львові  відбулась  чергова міжнародна зустріч лідерів деревообробної галузі в рамках XXI Міжнародної виставки обладнання та інструменту для деревообробної та меблевої промисловості «ДЕРЕВООБРОБКА». Виставка відбулась за підтримки незмінного партнера -  спільного українсько-чеського  підприємства «Ройек-Львів», постійного та багаторічного партнера  - Української асоціації деревообробного обладнання (УАДО).
Виставка ДЕРЕВООБРОБКА  - це завжди особливий захід для обміну досвідом та обговорення найважливіших проблем, які існують в деревообробній і меблевій промисловості.
В рамках проекту було представлено широкий асортимент деревообробного обладнання та інструменту для повного технологічного процесу виробництва в лісовому господарстві, деревообробній та меблевій промисловості, а саме: горизонтальні та вертикальні, мобільні та стаціонарні стрічкові пилорами, сушильні камери, токарні та фрезерні верстати, рейсмуси, циркулярки, лінії повздовжнього зрощування деревини, інструмент для різьби по дереву та багато іншого.
Цьогоріч у виставці взяли участь 150 компаній з 15 регіонів України та з 8 країн світу. Іноземні учасники були представлені з таких країн як: Польща, Італія, Литва, Чехія, Словенія, Німеччина, Австрія, Китай.
Основою виставки стала масштабна експозиція деревообробного обладнання, яку представили наступні компанії: ПП Ющишин, Станкодніпро, Мост-Україна, МВМ-Київ, МВМ-Груп, Д Лайт, Доліньо, Інматех, Маркетліс, Маротек, Лісова техніка, ФОП Дебелий, Тул-Інжиніринг,  ФОП Ігнатович, Фельдер-Україна, Укртехнопромснаб, Прокомпакт, ТМ Мегарес,  Інволд, Горлуш Ко, AMS-Elektronik та ін.
Деревообробний інструмент був представлений компаніями: Станкомплект, Марк Тулс, Іберус Київ, Лойко Україна, М Групп, Камоцці, ФОП Мукієвська, Пневмомайстер, Лейтц Інструментс Україна, Остін, Золоте руно, Абразив, Грінас, Stryi, Механік, Н.Н.Н., Олмон та ін.
Засоби захисту та обробки деревини представили компанії: Клейберіт-Україна, Люкс-Х, Єврошпон Трейд, Волесстиль, Науково-технічний союз, Олінвуд, ТМ Сінай Беверлі Вудс, Біонік Хауз і т.д.
На виставці ДЕРЕВООБРОБКА 2018 значну частку представляли компанії у наступних тематичних розділах: вентиляція і рекуперація, виробництво твердопаливних котлів, подрібнювачі, спецтехніка, компресорне обладнання, упаковка та готова продукція.
Привернули увагу відвідувачів кількість іноземних компаній, які підготувались до виставки дуже ретельно та привезли обладнання відомих світових брендів, а саме: компанія Wravor (Словенія) продемонструвала роботу горизонтальної стрічкової пилорами, ANNA Obermeier (Польща) ознайомили відвідувачів з засобами захисту деревини ТМ KORA,   Katres  - чеська фірма, одна з визнаних європейських лідерів у виробництві сушильного обладнання завітали до нас вже вдруге, Kadis ir ko UAB  приїхали до нас з Литви поділитися досвідом в деревообробній галузі та представити лінії зрощування деревини для домобудівництва, компанія з Польщі – Becker Polska SP. z o.o. – світовий лідер з виробництва найкращих вакуумних насосів, компресорів та вихрових повітродувок, Vecoplan AG – розробник та виробник обладнання для переробки деревини, біомаси і т.д., Zucchetto Elio E.D. – італійська фірма яка запропонувала українським споживачам обладнання та машини для промисловості і для виробництва меблів, компанія WDE Maspell Srl – італійський виробник вакуумних сушок для деревини взяли участь вперше.
Звичайно, виставка Деревообробка продовжує дивувати новинками. MOST-Україна – ексклюзивний представник американського виробника деревообробного обладнання Wood-Mizer,  вперше в Україні ознайомив відвідувачів з стругальними/профілювальними верстатами MP260, MP365, H410 та форматно-розкрійним верстатом PS315 Пилорамою LT15, крайкорізом EG250/300/350, а також заточним BMS250 та розвідним обладнанням BMT200/250, які сформували модель невеликого підприємства, що спеціалізується на первинній деревообробці. Також була представлена популярна ідея у світі,  ідея для бізнесу – послуги мобільної пилорами з допомогою LT70 mobile.
Цікавими новинками порадував і наш співорганізатор виставки підприємство Ройек-Львів, а саме в рамках виставки вперше в Україні було презентовано промислову напівавтоматичну лінію зрощування заготовок по довжині FPL/PWL., нову модифікацію двостороннього обрізного верстата ОВ-ІІ М для високопродуктивного розкрою дошок в розмір по ширині або двосторонньої обрізки необрізних дошок, багатопильний рамний верстат для високопродуктивного  виготовлення ламелей та дощинок для виробництва багатослійних щитів, паркету, вікон, дверей, деревяної тари і т.п.
ITA TOOLS Україна запрезентували нову на нашому ринку марку інструменту — датську компанію STACO.
Насиченою та корисною була програма супутніх заходів, 22 травня відбулося Засідання Ради лісового сектору за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, Торговий відділ Посольства Австрії провів надзвичайно цікавий захід під назвою «Австрійські рішення для інвентаризації лісів», підсумком першого дня став з’їзд Української асоціації деревообробного обладнання; 23 травня був проведений інформаційний семінар «FSC   для відповідального бізнесу на тему «Сталий розвиток в сфері відповідального лісоуправління, ресурсокористування, проектування, будівництва та облаштування простору з деревини», організатором якого було Національне представництво FSC в Україні, про підтримку бізнесу, як можливості в рамках ініціативи EU4Business Захід Центру підтримки бізнесу у м. Львові, створеного за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) розповіли представники Центру підтримки бізнесу у м. Львові створеного на базі агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks. Також, позитивні відгуки від відвідувачів виставки отримало ГО Агентство сприяння сталого розвитку Карпатського регіону ФОРЗА, представники якого доповідали про кращі практики використання деревної біомаси для виробництва енергії.

До нових зустрічей на виставці ДЕРЕВООБРОБКА 2019!